Mango Lassi w wersji wegańskiej

Wegańska wersja indyjskiego napoju przyrządzanego z jogurtu, wody, przypraw i mango. Spożywany dla orzeźwienia w upalne dni. Napój powinien być schłodzony, ale ja piję go też od razu po przygotowaniu, w tej wersji jest też fantastyczny. 

Najważniejsze w tym koktajlu to kardamon i dojrzałe mango. No to robimy :)




Porcja: 2 osoby

Składniki:
  • 400g mleczka kokosowego 
  • dojrzałe mango
  • banan
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka kardamonu

Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, ok. 1 minuta. Wysokie obroty. 
  2. Wstawiamy do lodówki na ok 30 min. 

Smacznego!!!



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Apetyt na Zielone - zdrowo jem i gotuję © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka