Postanowiłam, że stworze zakładkę: ciasta mojej mamy, gdzie będę prezentować jej cudowne wypieki. Dziś coś prostego na początek. Mamo Kocham Cię:)
Proponuję, zrobić większy zapas mleka słodzonego i zagotować kilka puszek, będzie na tzw.czarną godzinę.
UWAGI: Na 1 mleczko używamy tylko 5 płatów wafli, nawet jeżeli w opakowaniu jest więcej.
Składniki:
- opakowanie wafli
- mleko skondensowane słodzone
- Puszkę mleka gotujemy w wodzie przez około 3 godziny.
- Studzimy.
- Wafle przekładamy masą, rozpoczynając nakładanie na mniejszą kratkę wafla i przykrywając większą.
Taki prosty, że wyprówałabym, gdybym nie była weganką. A wyglądają bardzo smakowicie. Aż żal.
OdpowiedzUsuńWyszły super. Polecam, kto jeszcze nie robił.
OdpowiedzUsuńcieszę się i dziękuję za wykorzystanie przepisu:)
UsuńNo faktycznie rewelacja gotowa masa i paczka wafli trzeba faktycznie filozofii i przepisu:)
OdpowiedzUsuńTo nie jest gotowa masa typu kajmakowa. Proszę spróbować i potem ocenić:)
Usuńprzepisy kulinarne to nie filozofia....troszke pokory i zrozumienia dla poczatkujacych!Wafle naprawde rewelacja!;)))
Usuńz calym szacunkiem ale wafle sie przeklada a nie nadziewa , tak przepis stary jak swiat i sie sprawdza,pozdrawiam
OdpowiedzUsuń