Panierowane potrawy będą niezwykle chrupiące i z pewnością zdrowsza od tradycyjnej.
Jak zrobić?
Najlepiej samemu zmielić ciecierzycę, dość grubo. Mąka z ciecierzycy też będzie ok, chociaż to już nie to.
Zmielić można w młynku do kawy lub Thermomix będzie do tego idealny.
Mam nadzieję, ze zakochacie się w tym przepisie :)
Ja niedługo zaprezentuję Wam boczniaki właśnie w tej panierce, które smakują jak kotlety schabowe :)
Składniki:
- 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub mąka z ciecierzycy)
- 1 łyżka papryki czerwonej
- 1/2 łyżeczki mielonego chili
- Ciecierzycę mielimy w młynku (na grubo).
- Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Super pomysł! Na pewno wybróbuję :)
OdpowiedzUsuńSuper.
UsuńA czy ciecierzyca ma być wcześniej ugotowana? Czy tylko namoczona?
OdpowiedzUsuńCieciorka musi być sucha, czyli ani ugotowana, ani namoczona.
Usuńmozna w blenderze? bo czy kulki ciecierzycy nie beda za twarde do mlynka do kawy?
OdpowiedzUsuńMożna w blenderze o wysokiej mocy.
UsuńTak w temacie może poda Pani przepis na naleśniki z mąki cieciorki.Są obłednie smaczne tylko nie znam proporcji.
OdpowiedzUsuń