Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa.

Panierka z ciecierzycy, to jest to.
Panierowane potrawy będą niezwykle chrupiące i z pewnością zdrowsza od tradycyjnej.
Jak zrobić?
Najlepiej samemu zmielić ciecierzycę, dość grubo. Mąka z ciecierzycy też będzie ok, chociaż to już nie to. 
Zmielić można w młynku do kawy lub Thermomix będzie do tego idealny.
Mam nadzieję, ze zakochacie się w tym przepisie :)
Ja niedługo zaprezentuję Wam boczniaki właśnie w tej panierce, które smakują jak kotlety schabowe :)



Składniki:

  • 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub mąka z ciecierzycy)
  • 1 łyżka papryki czerwonej
  • 1/2 łyżeczki mielonego chili
Wykonanie:
  1. Ciecierzycę mielimy w młynku (na grubo).
  1. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Gotowe :) 




7 komentarzy :

  1. Super pomysł! Na pewno wybróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A czy ciecierzyca ma być wcześniej ugotowana? Czy tylko namoczona?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieciorka musi być sucha, czyli ani ugotowana, ani namoczona.

      Usuń
  3. mozna w blenderze? bo czy kulki ciecierzycy nie beda za twarde do mlynka do kawy?

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak w temacie może poda Pani przepis na naleśniki z mąki cieciorki.Są obłednie smaczne tylko nie znam proporcji.

    OdpowiedzUsuń

Apetyt na Zielone - zdrowo jem i gotuję © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka