Koktajl z buraka czerwonego

Burak czerwony w koktajlu spotykany jest rzadko, a najlepiej jeść go właśnie w  postaci surowej. Bogaty w składniki mineralne: żelazo, potas, wapń, magnez, fluor, cynk, bor, lit, sód, mangan, cez i witaminy: A, większość witamin z grupy B i C. Wpływa korzystnie na odporność i jest idealny na wiosenne wzmocnienie zwłaszcza przed wirusami.


Składniki
  • burak czerwony
  • 50g migdałów
  • 2łyżeczki siemienia lnianego
  • 80g daktyli bez pestek
  • 2 banany
  • sok z połowy cytryny
  • 500ml wody
Wykonanie:
Wszystkie składniki oprócz wody wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę, następnie dolewamy wodę i jeszcze chwilę blendujemy. Gotowe.



1 komentarz :

Apetyt na Zielone - zdrowo jem i gotuję © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka