Bruschetta z pomidorami i bazylią.

Pyszne i bardzo szybkie niedzielne śniadanie. Uwielbiam takie rozpoczęcie dnia. To Was zaskoczy!




Składniki:
  • 4 bułeczki pełnoziarniste
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 300g pomidorków koktajlowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek posiekanej świeżej bazylii
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
  1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, góra- dół.
  2. Bułeczki kroimy na pół i polewamy oliwą, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.
  3. Do miseczki dodajemy pokrojone na dość małą kostkę pomidory, przeciśnięty czosnek przez praskę i posiekaną bazylię. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Po około 4-5 minutach bułeczki powinny być chrupkie z zewnątrz ale miękkie w środku, wtedy je wyjmujemy z pieca i na wierzch kładziemy przygotowane pomidory.
  5. Jemy na ciepło.











3 komentarze :

  1. Nie wiem co jest tak niezwykłego w tym przepisie, przecież to tylko bułka z pomidorami, ale robię ją na kolację od czterech dni i ciągle nie mam dość. Wspaniałe.

    OdpowiedzUsuń

Apetyt na Zielone - zdrowo jem i gotuję © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka