Składniki:
- 4 bułeczki pełnoziarniste
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 300g pomidorków koktajlowych
- 3 ząbki czosnku
- 5 łyżek posiekanej świeżej bazylii
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, góra- dół.
- Bułeczki kroimy na pół i polewamy oliwą, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.
- Do miseczki dodajemy pokrojone na dość małą kostkę pomidory, przeciśnięty czosnek przez praskę i posiekaną bazylię. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
- Po około 4-5 minutach bułeczki powinny być chrupkie z zewnątrz ale miękkie w środku, wtedy je wyjmujemy z pieca i na wierzch kładziemy przygotowane pomidory.
- Jemy na ciepło.
super
OdpowiedzUsuńNie wiem co jest tak niezwykłego w tym przepisie, przecież to tylko bułka z pomidorami, ale robię ją na kolację od czterech dni i ciągle nie mam dość. Wspaniałe.
OdpowiedzUsuńdziękuję
Usuń